• 1404/02/01 - 11:51
  • - تعداد بازدید: 152
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

۲۰ طرح کلان تحقیقات کشاورزی تا پایان برنامه هفتم پیشرفت اجرا می‌شود/ پیش‌بینی خودکفایی ۱۰۰ درصدی تولید شکر

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از تدوین ۲۰ طرح کلان تحقیقاتی کشاورزی خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم در قالب طرح کلان جهش تولید در شکر تا پایان برنامه هفتم پیشرفت به ۱۰۰ درصد خودکفایی این محصول برسیم.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، غلامرضا گل‌محمدی امروز دوشنبه 1 اردیبهشت ماه 1404 در نشست خبری افزود: خودکفایی در تولید شکر از جمله با توسعه کشت چغندرقند پاییزه دنبال می‌شود.

 

وی به طرح کلان جهش تولید در برنج نیز اشاره کرد و اظهار داشت: در مورد برنج به دنبال ورود ارقام پرمحصول به عرصه با عملکرد بالا هستیم.

 

گلمحمدی در همین حال اظهار داشت: ۲۰ طرح کلان تحقیقاتی در قالب ۹۲ اقدام عملیاتی در سازمان تات طراحی شده است.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی از تشکیل شورای راهبردی تحقیقات با مشارکت ذی‌نفعان، دست‌اندرکاران بخش کشاورزی و بخش خصوصی در راستای افزایش بهره‌وری و اثربخشی این سازمان خبر داد و گفت: تلاش می‌کنیم اثربخشی این سازمان را از دو میلیارد دلار به چهار میلیارد دلار برسانیم.

 

وی ادامه داد: امروز ارزش تنها نهاده‌های فناورانه سازمان تات، دو میلیارد دلار است که یک میلیارد دلار آن در حوزه تولید هسته‌های اولیه بذر است.

 

گل‌محمدی خودکفایی ۹۸ درصدی بذر در کشور را مرهون تولید هسته‌های اولیه دانست.

 

وی گفت: ما در قالب راهبردهای کلان از محقق‌محوری و موسسه‌محوری عبور کردیم و به سمت برنامه‌محوری و حل مساله حرکت می‌کنیم.

 

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در همین حال تصریح کرد: برنامه داریم که به سمت ترویج خصوصی حرکت کنیم، زیرا از نظر نیروی انسانی، با محدودیت روبرو هستیم.

 

وی به تدوین نقشه راه تحقیقات اشاره کرد و گفت: ما آیندهپژوهی می‌کنیم و طرح‌های آیندهپژوهی به زودی روی سایت سازمان قرار می‌گیرد.

 

گلمحمدی درباره دستاوردهای این سازمان بیان کرد: از بدو تاسیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تاکنون ۱۲۰۰ رقم به بخش کشاورزی معرفی شده که ۱۸۲ رقم وارد عرصه شده است.

 

وی ادامه داد: نزدیک به ۷۰ درصد واکسن‌های دامی و انسانی و ۳۰ درصد واکسن‌های طیور توسط بخش تحقیقات این سازمان تولید می‌شود.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به تولید پادزهر مارگزیدگی نیز اذعان داشت: درصد فوت بر اثر مارگزیدگی در ایران به صفر رسیده است.

 

وی ادامه داد: سال گذشته ۷۲ رقم گیاهی را معرفی کردیم که شش رقم آن قرارداد تجاری‌اش منعقد شده و چهار رقم آن نیز با همکاری سازمان انرژی اتمی تولید شده است. 

 

رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به حوزه نظارت سازمان تات گفت: در حوزه نظارت نیز ما از جمله بر ۲۰۰ هزار هکتار مزارع بذری، تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله نهال، ثبت آفتکش‌ها، واردات ذرت دامی و ۴ هزار نمونه کود کشاورزی نظارت داریم.

 

  • گروه خبری : اخبار روز,اخبار سازمانها و موسسات
  • کد خبر : 197241
فرحناز هاشمی
خبرنگار

فرحناز هاشمی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید